Mugavast tegusaks

Mugavustsoonis on turvaline olla. Sinna aga kauaks jäädes, on oht ühe koha peale tammuma jääda. Paigalsesis on aga tagasiminek. Mugavustsoonis pole arengut ega kasvu. Kasv ja areng saavad alguse ei kusagil mujal kui – väljaspool mugavustsooni.

Iga uus olukord on hirmutav, see on normaalne. Kui aga tunned, et senine ei rahulda ja soovid kasvada, tõsta end iga päev teadlikult oma mugavustsoonist välja. Lihtsalt ole üle oma hirmudest uue olukorra ees. Siin mõned soovitused, mida katsetada, teha iga päev, et panna end proovile, anda endale arengu ja parema elu loomise võimalus.

1. Tee silmapilkseid otsuseid
Kui Sul on kalduvus asju üle mõelda ja analüüsida, siis lihtsalt muuda seda. Hakka tegema kiiremaid otsuseid. Alusta lihtsatest otsustest. Nagu lähen-ei lähe sinna restorani, ostan-ei osta selle riideeseme (ära hakka otsima poolt ja vastu argumente, lihtsalt, kas Sa tahad seda või mitte. Ja tee kiire otsus!). Nii õpid usaldama oma kõhutunnet ning intuitsiooni.

2. Vaata olukorda teisest vaatenurgast
* Hoidu hinnangutest. Proovi mõista, miks teine inimene nii käitub, mida ta tunneb.
* Kui elus juhtub midagi ebamugavat, ebameeldivat (kõik ei läinud nii nagu soovitud), tuleta endale meelde, et järelikult pidigi see praegu nii juhtuma, Vaata seda kui õppimise ja kogemuse saamise kohta. Õpi sellest ja liigu edasi.
* Ümbritse end inimestega, kes Sind toetavad ja Sulle tiivad annavad, kes Sind inspireerivad.

3. Ütle sagedamini JAH
Hakka ütlema “jah” neile võimalustele, mis aitavad Sul avastada, kasvada! Ütle rohkem JAH ka rasketel vestlustele, mis aitavad Sind keerulistest olukordadest välja ja edasi. Olgu need vestlused siis töiste või isiklike suhete tasandil. Isegi siis, kui arvad, et pole nendeks päris valmis. Pole vaja oodata, ega eeldada, et asjad iseenesest korda saavad või liiguvad edasi Sinu soovitud suunas.

4. Kiida end oma seniste saavutuste eest ja kõhklushetkedel tuleta endale meelde, miks Sa soovid muutus.
Mugavustsoonist välja astumine on alati hirmutav. Kahtlushetkedel tuleta endale meelde oma varasemaid saavutusi, Sa oled ALATI hakkama saanud. Järelikult Sinus on julgust, mida Sa arvad, et Sinus pole. Sinus ON pealehakkamist! Mis on see eesmärk, miks Sa end mugavustsoonist tahad välja tõsta? Tuleta endale. meelde, miks Sa seda väga soovid?

5. Raputa end rutiinist lahti, muuda harjumusi
Soovides paremaid tulemusi, võta luubi alla oma igapäevased rutiinsed ja harjumuspärased tegevused. Too ellu vaheldust ja asenda nö molutamise tegevused (sotsiaalmeedias ringi surfamine, televiisori ees istumine jne) arengule kaasa aitavatega.

6. Jälgi oma tundeid, lõpeta reageerimine
Kui tead, et on teemad, mis on kui päästikud, mis vallandavad sõnasõja ja võivad viia konfliktini, tunne see olukord eos ära ja väldi tavapäraat reageerimist. Selle asemel, et plahvatada, solvuda, nähvata jne., teadvusta endale seda olukorda ja hoia end tagasi. Rahune ja mõtle, miks Sa nii käitud. Kas teema on üldse oluline või on see Sinu harjumuspärane käitumine. Kust see pärit on? Kui teema on Sinu jaoks oluline, leia mooduseid seda nutikalt selgitada.

7. Käitu selle inimesena, kes Sa tahaksid olla.
Mugavustsoonist välja tulek keeruline. Üks viis takistustest või ajutistest tagasilöökidest üle olla, on end ette kujutleda selle inimesena, kelleks Sa tahad saada. Näe end selle inimesena ja käitu nii, nagu tema käituks.

Katsetades neid meetodeid, saad end välja murda oma vanemate või iseenda programmeeritud tavapärasest käitumisest. Hakka tegutsema! Üks samm korraga. Tunne ebamugavust, teadvusta, et see on kasvamise loomulik osa ja – liigu edasi!

Kui tunned, et pakuks väärtust ka teistele, siis jaga palun!

Iga päev loeb! Alusta juba täna

Sa oled iseenda õnne ja edu looja!

Sina ütle, mida soovid ja viime selle koos ellu!
Broneeri aeg kalendris 30-min vestluseks (tasuta) ja oled ühe sammu võrra oma eesmärgile lähemal.