Ole Sina ise


Absoluutselt IGAS inimeses on peidus see MISKI, mis teeb tema eriliseks, omanäoliseks. Juhul, kui ta julgeb väljendada oma ehedat olemust, muutub ta sümpaatseks ja atraktiivseks. Ta kas meeldib või mittte, aga igal juhul teatakse, et ta on ehe. Ta annab endale võimaluse õnnelikuks ja edukaks eluks. Vastupidiselt võltsile inimesele, kes on end mingil põhjusel “lukku pannud” või surunud ennast mingitesse raamidesse, rolli ja on seetõttu pidevas stressis. Ta ei julge ennast väljendada ja see põhjustab temas sisemist ärevust, rahulolematust, närvilisust, probleeme suhetes. Iga tagasiside tundub sellisele inimesele, negatiivse ja õõnestavana, kuigi tagasiside eesmärk on avada uusi vaatenurki.

Isiksust, seda ligitõmbavat ja saladuslikku miskit, mida on kerge ära tunda, aga raske määratleda, ei omandata niivõrd väljast, kui vabastatakse seest.

Maxwell Maltz “Mõtlemine muudab elu. Uus psühhoküberneetika”

Kuidas vabastada endas tegutsemise rõõm, mis on kooskõlas Sinu tõelise olemusega?

1) Ole Sina ise ehk iseenda vastu aus! Ole valmis vaatama endasse, tunnistama oma tugevusi ja nõrkusi. Neid aktsepteerima. Mida suurem on vastuolu Sinu eheda olemuse ja selle vahel, kuidas ennast maailmale esitled, seda suurem on Sinu sisemine ärevus ja stressitase.

2) Õpi lõdvestuma! Rahusta oma meeled. Liigne ettevaatlikkus ja ärevus on tihedalt seotud. Mõlema puhul on tegu liigse murega võimaliku läbikukkumise pärast ja liiga suure teadliku pingutamisega selleks, et õigesti toimida. Ärevuse maandamiseks on erinevaid viise.

3) Kuula oma intuitsiooni! Sageli kipume oma intuitsiooni ignoreerima või vaikima, kuid see võib olla suurepärane teejuht meie tõelise mina leidmiseks. Õpi kuulama oma südamehäält ja järgima oma sisemist juhatust.

4) Lõpeta võrdlemine! Võrdlemine teistega on suurim takistus oma tõelise mina leidmiseks. Oluline on mõista, et iga inimene on ainulaadne ning Sul on oma isikupära ja omadused, mis muudavad Sind eriliseks. Ääretult oluline on olla lahke ja armastav iseenda vastu ning mõista, et me kõik oleme inimesed, kes õpivad ja kasvavad pidevalt.

5) Ole avatud uutele kogemustele! Uued kogemused, uued vaatenurgad, uued inimesed Sinu elus. võivad avada uusi perspektiive ja aidata Sul mõista ennast paremini. Oluline on olla avatud uutele võimalustele ja mitte karta väljakutseid.

Kui tunned, et pakuks väärtust ka teistele, siis jaga palun!

Iga päev loeb! Alusta juba täna

Sa oled iseenda õnne ja edu looja!

Sina ütle, mida soovid ja viime selle koos ellu!
Broneeri aeg kalendris 30-min vestluseks (tasuta) ja oled ühe sammu võrra oma eesmärgile lähemal.